Hvem er vi

Borup Kulturhus, Møllevej 2, 4140 Borup

Midtsjælland  er en Lokalforening under Danmarks Veteraner, der i dag tæller 23 Lokalforeninger, lige fra Færøerne og til Bornholm. Det er i alt ca 3000 medlemmer. Det hele startede den 26. oktober 1968 under navnet De Blå Baretter, til ære for danske soldater, observatører og politifolk i FN’s fredsbevarende styrker.

Den 23. september 2000 blev vedtægterne ændret så andre personer, der har været udsendt i humanitær eller anden mission kan optages.

Den 8-9 april 2016 på repræsentantskabsmødet i Slagelse blev navnet De Blå Baretter ændret til Danmarks Veteraner, for at vise at vi også byder de personer, der bliver udsendt i dag, velkommen i vore foreninger, uanset hvilken hovedbeklædning de bærer.

Den 21-22 april 2017 på repræsentskabsmødet i Karup blev vort Logo ændret, så det i dag står som et flot Logo for fremtiden.

Veteranstøtten, er en afdeling af dygtige medlemmer der står til rådighed 24/7 for at tager sig af de problemer udsendte veteraner kan have påført sig i forbindelse med deres udsendelse, så som PTSD (Posttraumatisk stresslidelse)

FN Museet i Frøslev lejren ved Padborg er et besøg værd. Det viser rigtig mange ting, og billeder fra 1948 og til i dag, fra de missioner Danmark har deltaget i.

Formålet med vores virke, er at samle det personel, der siden 1948 har været udsendt fra Danmark i international tjeneste, enten på den ene eller anden måde og som har modtaget en officiel medalje eller veterankort.

Foreningernes ansigt i det offentlige er deres Fane. De stiller derfor op, når der er en indbydelse af officiel art i landet eller lokalsamfundet.

Hver forening har deres egen måde at samles på. Det være sig familietræf, foredrag, udflugter, skydning og meget andet.

Vi holder til i Borup Kulturhus, og mødes som regel sidste torsdag i måneden fra august og til maj.